مشخصات فنی و قیمت دیزل ژنراتور دو فاکتور بسیار مهم برای متقاضیان این دستگاه مولد برق است. بنابراین تعیین توان و ظرفیت مورد نیاز برای مصارف مورد نظر موضوع بسیار مهمی است که با دریافت مشاوره تخصصی خرید ژنراتور از سوی کارشناسان فروش آبیاران میتوانید انتخاب درست و مقرون به صرفهای در طول مدت مورد نیاز و نوع کاربری مدنظرتان داشته باشید.
ژنراتورهای گازی: ژنراتور گازی، نوع دیگر موتورهای ژنراتور است که با سوخت مصرفی از نوع گاز، انرژی مکانیکی ژنراتور را تامین میکند. ژنراتور گازسوز طرفداران بسیاری برای مصارف خانگی دارد. با این وجود با احتساب قیمت و مشخصات فنی مورد نیاز هرکدام برای مصارف مشابه بهتر میتوان تفاوت های دیزل ژنراتور گازی و دیزلی را به شکل تخصصی تر بررسی کرد.
ژنراتورهای دوگانه سوز: نوع سومی از ژنراتورها هم از نظر سوخت مصرفی وجود دارند که استفاده از آنها چندان در داخل کشور متداول نیست و تنها از طریق تکنسینهای فنی به امکان مصرف سوخت دیزل و گاز به صورت جایگزین مجهز میشوند.
انواع ژنراتور براساس نوع عملکرد :
دستگاههای ژنراتور برق بر حسب نوع عملکرد و میزان ساعات مورد نیاز برای استفاده و نوع ماهیتی که برای کاربریهای گوناگون طراحی شدهاند به سه دسته زیر تقسیمبندی میشوند:
ژنراتورهای دائم کار: انواع مورد استفاده از ژنراتورها برای مصارف دائمی استفاده از برق، ژنراتورهای دائم کار یا کانتینیوز (continuous) نامیده میشود.
ژنراتورهای پرایم: ژنراتورهای پرایم یا اصلی به عنوان تامین کننده اصلی برق یک مجموعه عمل میکند. انواع پر قدرتی که در معادن مورد استفاده قرار میگیرند از این نوع هستند. ساعت کارکرد بالای هشت ساعت از مهمترین ویژگیهای ژنراتور Prime است.
ژنراتورهای اضطراری: اسامی مختلفی مانند ژنراتورهای اضطراری، آماده به کار، استندبای، پشتیبان یا امرجنسی به انواعی از ژنراتور برق اطلاق میگردد که در مواقع وجود شبکه اصلی برق و فقط به عنوان تامین کننده برق اضطراری با ساعت کاری کوتاه مدت مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع ژنراتورها معمولا کوچکتر از ژنراتورهای پرایم و دائم کار هستند.
انواع ژنراتور براساس ظرفیت و توان :
واضح است که ژنراتورها بر حسب توان خروجی بیشتر، جریان الکتریکی بیشتری را هم فرآهم میکنند. همچنین بدیهی است میزان نیاز تجهیزات شما به برق در منازل و مراکز صنعتی متفاوت خواهد بود. بنابراین قیمت ژنراتور بر اساس توان و ظرفیت اسمی آن متغیر است و خرید یک ژنراتور مناسب باید در جهت رفع نیاز مصرفی و نوع کاربری مورد انتظار شما باشد.
ژنراتورهای خانگی: انواع ژنراتورهای اضطراری با توان بین 5 تا 50 کیلوولت آمپر جزو ژنراتورهای خانگی محسوب میشوند که برای استفاده از برق اضطراری در مواقع قطعی شبکه طراحی شدهاند. برخی از انواع آن ها بصورت دائم کار با مدت مصرف محدود در ویلاها، واحدهای صنفی کوچک یا محیط باز، تامین کننده برق مصرفی شما خواهند بود.
ژنراتورهای صنعتی: انواعی از ژنراتورها که با توان متوسط در حدود 50 تا 2500 کیلوولت آمپر در مصارف گوناگونی از جمله اماکن تجاری، مسکونی، هتل، بیمارستان و مراکز صنعتی و نظامی مورد استفاده قرار میگیرد به نام ژنراتورهای صنایع نیمه سنگین و سنگین با کاربری دائم کار شناخته میشوند. ژنراتورهای ماینر نوعی از مصارف ویژه این دستگاه برای مصرف برق خارج از شبکه است.
ژنراتورهای نیروگاهی: انواعی از ژنراتورهای پرایم یا اصلی که در پیوستگی با هم وظیفه تامین برق اصلی یک واحد بزرگ کاری را بر عهده دارند، ژنراتورهای نیروگاهی نامیده میشوند که در محدوده 2500 تا 7000 کاوا برق مصرفی مکان هایی مثل معادن یا صنایع فلزی را تامین میکنند.
در طول شبانه روز همواره مردم استفاده ی پیوسته ای از برق دارند و بیشتر وسایل به وسیله ی برق کار میکنند و یا از طریق باتری با برق شارژ می شوند.اهمیت استفاده از این وسایل وقتی بیشتر می شوند که در مراکزی مانند بیمارستان ها و اداره جات و شهرک های صنعتی و .... که بصورت پیوسته از برق استفاده میکنند با قطعی برق روبرو شوند.اما برای این مشکل نیز راه حلی وجود دارد که در اینجا سعی داریم درباره ی این موضوع با شما صحبت کنیم.
همانطور که در مقدمه گفتیم برای قطعی برق راه حل جایگزینی وجود دارد و آن استفاده از موتور های دیزل ژنراتور است.اما دیزل ژنراتور چیست؟یک ژنراتور برقی یا الکترونیکی است که بوسیله ی آن در زمانی که با قطعی برق روبرو هستیم انرژی تولید میکنند.این دستگاه با کمک یک موتور همراه با یک ژنراتور دیزلی که در خود دارد میتواند تولید انرژی کند که سوخت آن هم از نوع دیزلی می باشد.اگر بصورت خلاصه بخواهیم بگوییم این دستگاه طی یک فرآیندی که در درون دستگاه اتفاق می افتد همانند سایر موتورها با احتراقی که درونش رخ میدهد و با کمک سوخت دیزلی خود انرژی مکانیکی تولید شده را به انرژی الکتریکی یا برق تولید میکند.